O tânără de 19 ani a fost ucisă de urs la Bușteni, în zona Jepii mici. S-a stins sub privirile iubitului

10 07. 2024, 12:00

Marţi, 9 iulie, a avut loc o adevărată tragedie pe traseul turistic Jepii Mici din Bucegi. O tânără de 19 ani a fost ucisă de un urs chiar sub privirile iubitului său care nu a putut face nimic pentru a o salva. Cei doi au fost surprinşi de animalul sălbatic chiar pe o potecă. Vă avertizăm, detaliile de mai jos vă pot afecta emoţional!

Tragedia a şocat întreaga ţară! Cei doi tineri se aflau pe traseul montan din apropierea stațiunii Bușteni, judeţul Prahova, în momentul în care fiara le-a apărut în cale. Ursul a atacat-o pe fată, iar apoi a tras-o în pădure. Iubitul tinerei a sunat disperat la 112, iar în câteva minute au sosit la faţa locului echipajele de salvare.

Cine este tânăra ucisă de urs la Jepii Mici

Tânără ucisă de urs pe traseul Jepii Mici din Bucegi se numește Maria Diana și avea doar 19 ani. Aceasta era din Iași, însă de ceva timp locuia cu viză de flotant în București.

Președintele Salvamont România, Sabin Cornoiu, a povestit firul tragediei. Potrivit declaraţiilor sale, ursul a atacat-o pe tânără pe potecă, apoi a tras-o în pădure. Tânăra a căzut într-o prăpastie, dar slălbăticiunea a coborât imediat după ea.

Ajutoarele ajunse la faţa locului i-au căutat minute bune, iar la un moment dat au observat bucăţi din hainele fetei. Fără să se gândească prea mult, aceştia s-au echipat şi au coborât în rapel în râpă.

„Au fost  destul de inspiraţi să trebuiască să fie lansaţi în amonte de zona în care credeam că este victima. Ursul era undeva în proximitatea victimei”, spune Frusionoiu.

Când observă că salvatorii se aproprie de prada sa, animalul încearcă să facă noi victime.

„M-am temut pentru viaţa colegilor mei care erau cu pieptul gol în faţa pericolului”, continuă coordonatorul Salvamont Bușteni.

Doar o minune face ca în zonă să se afle paznicul de vânătoare, care împuşcă mortal animalul sălbatic. „Norocul şi iuţela în decizia paznicului de vânătoare a făcut ca şi colegii mei să fie vii”, a mai spus Sergiu Frusionoiu.

 

Sursă foto: social media